Общините Пловдив и Марица ще подпишат споразумение за сътрудничество за 

...
</TD
>Общините Пловдив и Марица ще подпишат споразумение за сътрудничество за 
Коментари Харесай

Пловдив плаща за реконструкцията на 1 км от Рогошко шосе, попадащ в община Марица

Общините Пловдив и " Марица " ще подпишат съглашение за съдействие за  реконструкцията на " Рогошко шосе ", в случай че пловдивските общински съветници одобрят предлагането. Общински съвет " Марица " е одобрил съглашението още през април 2023 година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Община Пловдив организира социална поръчка за реорганизация на " Рогошко шосе " от мост " Адата " до землищната граница с община " Марица " и ремонт на обслужващата улица, свързваща Рогошко с ул. " Марица север ". В началото на февруари 2023 година беше подписан контракт, който е на стойност 14 988 344,16 лв. с Данък добавена стойност. Средствата за реализация на този план се обезпечават от бюджета на община Пловдив и са разпределени в три бюджетни години - 2022, 2023 и 2024 година

Договорът ще бъде изпълняван поетапно, като един от секторите с дължина към 1 километър попада в землищната граница на община " Марица ". С предлагането се желае единодушие от пловдивските съветници да одобрят реконструкцията на тази права да се финансира от община Пловдив.

Сключването на съглашение ще обезпечи завършването и въвеждането в употреба на целия инфраструктурен план, в това число и във връзка с частта от него, попадаща в териториалния обсег на община " Марица ", аргументират се от пловдивската градска администрация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР